Vörös libák: Leírás, élőhely, tenyésztés

Anonim

A vörös mellű libát szűk igazi fajnak tekintik. Jelenleg a szám stabil, bár a faj meglehetősen komoly állapotban van, hiszen az emberek megtervezik az olvadási és fészkelési helyeket.

Image

A madár megjelenése egy kis liba, nagyon világos tollazattal. És ha érdekel, hogyan kell rajzolni egy vörös mellű libát, akkor tudnia kell, hogy a fej, a nyak, a homlok és a hát, a farok, a has és a szárnyak teteje fekete.

A fej mindkét oldalán nagy rozsdás foltok, fehér árnyalattal. A goiter terület és a nyak eleje piros. A lábak fekete, a liba csőr pedig viszonylag kicsi.

terjedését

E faj fészkelőhelyén kívül az Altai Terület. A migráns libák az egész Alsó Ob mentén haladnak, valamint a Taimyr-i Yenisei ajkától az r szájáig. Irtysh. A Tobol mentén levő út rögzítve van. A múltban az őszi időszakban a libát gyakran a Barabinszk tározókon is megfigyelték (ebben a cikkben láthatók a képek). Az Altaj területén néha egy vörös mellű lúd jelenik meg, amely zalety madaraknak tekinthető, amelyek elhagyták a fő szakaszától. Ezek a ritka zalitás néha a vándorló őszi időszakban fordul elő.

Image

Leggyakrabban a vörös mellű lúd a Kulunda-tóon található. Ezen a ponton szeptemberben háromszor figyelték meg. Az árterületen. Ezeknek a libáknak Obit 1961-ben Pavlovszkij kerületben bányászták, ezen kívül jelenlétüket a Petropavlovszk kerületben találták; Nizhneozerskoye falu közelében a Stepnoye-tónál, amely Ust-Pristansky-ban található; a folyó alsó részén. Charysh. Ez a liba r. Alei Aleysky és Rubtsovsky kerületben van; a felső sikátorban a kilátást ősszel a Gilevszkij-tartalékban látják. A Gorkoye, Gorkoye-Pereshechnoe és a Big Island tavakon a Romanovsky kerületben található egy vörös mellű liba is.

Emellett a madarat 1993-ban felvették a Swan Reserve-ben, a Gilev víztározóban 1997-ben, ahol októberben 20 madárállományt figyeltek meg; 1997 tavaszán egyenként találkoztak a Chumysh száján, valamint egy elárasztott réten Akutiha falu közelében. Egyetlen ritka egyedet regisztrálnak a Mamontov és Khabara kerületekben; a Stepnoe-tónál 2003 augusztusában 2 személyt tartottak; Novichikha falu közelében 2003-ban 6 vörös mellű liba volt megfigyelhető az Akininszkijban. Őket ritkán figyelték meg ősszel és tavasszal Lyapunich és Belenkoe tavakon az Uglovszkij kerületben.

Image

Habitat (fotó)

Az erdei tundrától a tipikus tundrák vonaláig a vörös mellű libák fészkelnek, míg ezeknek a madaraknak a legkedvezőbb fészkelő területei a tundrák és a bokrok közé tartoznak - ott vannak a hegyek vagy a meredek lejtők szélén, a folyók és tavak partján. A vándorlás során a tározók közelében tartózkodnak.

Száma

Amint fentebb említettük, a közelmúltban pozitív változás történt a faj népességének általános állapotában. Az Altai Területen a magányok gyakran repülnek, főleg libákkal más fajok állományában. Néha 25 főből álló csoportok és kisebbek voltak, bár a nyáj sokkal több. Például 1986-ban a Kulundinsky-tónál 50 embert tartottak, 1985-ben és 1989-ben. - körülbelül száz.

Image

Biológiai jellemzők

A madarak június elején repülnek a fészkelőhelyeikre a már létrehozott párok. Ugyanebben a hónapban, a húszas években, kezdik aktívan tojást tojni. Többnyire 5 vagy több páros kis telepekben fészkel, néha külön párokban. Három éves korban szexuális érettség jelentkezik. Minden évben a teljes népesség 38% -a vesz részt fészkelésben, míg kedvezőtlen években - csak 4%. Egy normál, teljes tengelykapcsolónál legfeljebb 7 tojás, 27 napig tartó női nyílások, majd a csibék kikelnek, megérintve a fotót.

A vörös mellű liba kizárólag növényevő. 1968-ig a fő telelőhelyeket a déli Kaszpi-térség területeinek tekintették, jelenleg a tavak a Fekete-tenger régió nyugati részén és a Duna alsó részén.

Rendszeresen 1960 óta van a Slimbridge-ben, a Nemzetközi Vízimadarak Központban. A Walsrode Állatkertben, valamint különböző európai magánvállalkozásokban is tenyésztik. A műszert a moszkvai állatkertben is szerezték be.

Image

Biztonsági intézkedések

Annak érdekében, hogy a vörös mellű liba ne degenerálódjon, szigorú ellenőrzést gyakorol a környezetvédelmi jogszabályok teljes körű betartása mellett, továbbá a lakosság, köztük a vadászok oktatása.

érdekes cikkek

Topul celor mai interesante fotografii luate de jurnaliști săptămâna trecută

Lacul de Argint (Gatchina). Emerald mirare

Gotic ornament în arhitectură și interior

Ekaterina Safronova - soția lui Kerzhakov