Farmacevtska industrija - kdo je? Kaj pomeni beseda "farmacevtski oblikovalec"?

Anonim

V sodobnem pogovornem govoru je izraz, če se pojavi, ne tako pogosto. Toda v različnih literarnih in kinematografskih delih so še posebej negativni liki včasih deležni take opredelitve kot „farmacevt“. Kdo je, je običajno razumljiv v smislu in kontekstu pripovedi. Ampak še vedno ta beseda zveni nekoliko čudno in nenavadno za ruski jezik. Poskusimo razumeti njen pomen in uporabo.

Jezikovne razlik

Vsem je bolj ali manj jasno, kaj je farmacevt. Kdo je prostozidar, ni vsakdo znan. Medtem, kot lahko vidite, sta ti dve besedi skoraj soglasni. "Farmacevt" ni nič drugega kot francosko ime člana tajne masonske družbe, prilagojene ruski izgovorjavi. Nekateri jezikoslovci menijo, da je ta izraz prišel do ruskega ne neposredno iz Francije, ampak preko Poljske. V poljščini beseda "prostozidar" zveni skoraj nespoznavno od načina, kako se izgovarja v ruskem jeziku.

Image

Iz globin srednjega veka

Povsem logično je vprašanje o pomenu besede "farmacevt". Kdo je član Društva prostozidarjev in ali je z navadnim prevarantom res tako veliko skupnega? Toda razmerje tukaj je zelo očitno. Srednjeveške verske mistične masonske strukture so svoje dejavnosti izvajale skrivaj od družbe. In to je dalo polno podlago za negativen odnos do njih. Preprosta oseba ne more pomagati, ampak zastaviti osnovno vprašanje: "Zakaj se skrivati ​​pod krinko tajnosti, če ne zamislite nič slabega?" S posebno sovražnostjo do prostozidarjev v Rusiji. Menili so, da so njihove skrivne dejavnosti v nasprotju z uveljavljenimi temelji družbe in države. Zato ni nič presenetljivega v negativnem smislu, da je skupni um vložil v opredelitev "farmacevtskega oblikovalca". Kdo tako prosti zidar v Rusiji sploh ni hotel vedeti. Ampak dobro razumeti, kdo takšen lopov in napadalec.

Image

V ruski realnosti

Tako v ruski literaturi kot v pogovornem govoru se ta beseda aktivno uporablja že od sredine 19. stoletja. Pogosto je služila kot navadna gospodinjska prekletstva, vendar vedno implicirana v smislu lopove in goljufije vseh črt. Mimogrede, vsakodnevna zavest pogosto pripisuje različnim vrstam revolucionarjev tistim, ki so se upirali proti obstoječemu avtokratskemu sistemu. Beseda "farmacevt", katere pomen izvira iz evropskega srednjega veka, v Rusiji, je postala preprosta sinonim za vse zlo, tajno in goljufivo. Od ljudi, ki so nagrajeni s tem nazivom, morajo v vseh okoliščinah ostati na največji razdalji.

Image

V podzemlju

Ampak nič manj zanimivo pogledati ta koncept z nasprotne strani. V kriminalnem svetu se je čin farmacevtskega oblikovalca zelo spoštoval. Da bi si to zaslužili, je bila potrebna pomembna intelektualna raven, igralske spretnosti in posebno kombinatorično razmišljanje. Če želite razmišljati in izvajati prevara, morate imeti poseben talent. Samo tisti, ki so lahko dokazali svoje talente v praksi, bi lahko nosili ponosni naziv "farmacevtski oblikovalec". Žargon podzemlja je zelo kategoričen pri določanju označenih pomenov in ne dopušča dodeljevanja želenih naslovov tistim, ki si jih ne zaslužijo. Stara kriminalna kronika je ohranila veliko različnih primerov farmazonstva. Zlasti priljubljena vrsta goljufije je bila prodaja delcev stekla, preoblečenih v diamante. Veliko prevar se je oprlo na lažne vrednostne papirje.

Image

Odličen kombinator

Prevarantska tema ni mogla najti svojega razmišljanja v literaturi in umetnosti. Toda pomen besede "farmacevt" je tukaj veliko širši kot ozko razumsko razumevanje. Veliki modelni kombinator Ostap Bender, junaki romanov "Dvanajst stolov" in "Zlato teleta" se lahko štejejo za klasičen primer farmacevtskega oblikovalca. Čeprav beseda "farmacevt" ni nikoli najdena na straneh teh romanov, je njihov glavni lik zagotovo pomemben predstavnik te kriminalne specialnosti. Dosegel je vrhunce profesionalne odličnosti in je zmožen zmagati iz vseh situacij. Omeniti je treba, da je nemogoče postati uspešen farmacevt brez talentov igralca in dobro umeščenih posebnih veščin. Tukaj vse ustreza slavnemu sistemu Stanislavsky: goljuf mora sam verjeti v laž, da namerava prepričati svojo žrtev. V nasprotnem primeru ne smete računati na uspeh.

Image

Na začetku tretjega tisočletja

Svet sodobne informacijske tehnologije ni le ne odpravil starega kriminalnega poklica, ampak mu je omogočil tudi razcvet. Ker je beseda „farmacevt“ že zdavnaj zastarela in jo danes najdemo predvsem na straneh zgodovinskih romanov ali v zaslonskih različicah, je to samo v očeh predstavnikov tega poklica. Dovolj, da vklopite televizor ali pojdite na internet. Večina sodobnih farmacevtov se specializira na področju financ in kreditov. Mnogi se še vedno spominjajo ne tako starih primerov gradnje številnih finančnih piramid. Značilno je, da je večina tistih, ki so igrali te igre na srečo, dobro razumela svojo goljufivo naravo, vendar so upali, da bodo sami premagali sodobne farmacevtske proizvajalce. Malo manj kot njihovi kolegi delajo v politiki, religiji in šovstvu. Precej uspešno "Spud sucker", po njihovih besedah, poskuša ne preseči kazenskega zakonika.

Zanimive Članki

Esqueleto del búho: características de la estructura. Mirada de búho

¿Qué llevar ballet?

Titán - Satélite de Saturno

La actriz Irina Shebeko: biografía, filmografía, vida personal.