Dimitri Payet: egy francia labdarúgó életrajza és karrierje

Anonim

Dimitri Payet egy francia profi labdarúgó, aki az olimpiai Lyon klubban és a francia válogatottban jobb középpályásként (néha támadó) játszik. A labdarúgó a játék filigrán stílusáról ismert - ez a nagy pontosságú hajlító hatás és a csodálatos csöpögési technika.

Image

életrajz

Dimitri Payet 1987. március 29-én született Saint-Pierre-ben (Franciaország). Dimitri a karrierjét a Saint-Philippe és a Saint-Perrois helyi klubokban kezdte. 1999-ben a fickó költözött a fővárosba, ahol csatlakozott a híres labdarúgó klubhoz "Le Havre". A "égi és sötétkék" részeként Payet négy évszakot töltött, mely után az "AC Excelsor" ifjúsági klubban járt, ahol csak egy szezont töltött. 2004-ben a francia elkezdett játszani a Nantes ifjúsági csapatában, és a következő évben aláírta első szakmai szerződését.

Szakmai pályafutás Nantesen

A 2005/2006-os szezonban Dimitri Payet gyorsan létrehozta magát a tartalékcsapat egyik legjobb játékosaként. A rezervisták debütáló szezonban a fiatal franci 22 mérkőzésen vett részt, és hat gólt szerzett. A tehetséges toborzás befolyásos játékának eredményeképpen 2005 decemberében hívták meg a fő csapatot. A kanári-szigetek akkori vezetőedzője Serge Le Desette volt. A Payet ugyanebben az évben december 19-én debütált a Bordeaux klubtal szemben, a második félidőben helyettesítve (a meccs vége a nyereményjátékban). Dimitri az első gólját nyerte Nantesnek a Mets gólnál, ezáltal túlzásba véve a csapat pontozási előnyét (4-1 győzelem). Összességében a franciák két évszakot játszottak a Kanári-szigeteken, és 5 gólt ért el 33 mérkőzésen. A 2006/07-es szezonban a „Nantes” az alsó részre repült, így a ambiciózus francia úgy döntött, hogy elhagyja a csapatot, és számos nyereséges ajánlatot kapott a Ligue kluboktól.

Image

Karrier Saint-Etienne számára

Nantes elhagyása után néhány francia klub érdeklődött Dimitri Payet jelöltségére. Leginkább a Sochaux és a Saint-Etienne voltak. Ez nem titok mindenkinek, akit ez utóbbi nyert ebben a vitában. Végül a „Nantes” és a „Saint-Etienne” között megállapodást írtak alá egy játékos 4 millió euróra történő átruházásáról, a francia szerződést négy évre regisztrálták. A "zöld" első szezonban a Payet megpróbálta megalapítani magát az első csapatban. El kell ismernünk, hogy a ambiciózus középpályás megtette. 2007. augusztus 4-én debütált a Les Verts ellen egy Monaco elleni mérkőzésen (egy döntetlen, 1-1). Későbbi mérkőzések a League 1-ben A Dimitri gyakran elindult a kiindulópontba, de az egész szezonban a középpályás nem tudott gólt szerezni. A pontozási sorozatot a 2008/09-es szezon kezdte, ahol Dimitri-t 7 alkalommal 42 játékban jegyezték fel. Ugyanebben a szezonban a Payet debütált az UEFA Kupában. Összességében 2011-ig játszott "Saint-Etienne" számára, ahol 129 mérkőzésen 19 gólt ért el.

Karrier Lille számára

2011. június 28-án hivatalosan bejelentették, hogy Dimitri Payet labdarúgó négyéves szerződést írt alá Lillével 9 millió euróért. Az új csapat debütáló játéka július 27-én került megrendezésre a francia szuper kupa Marseille ellen (4-5 vereség). Október 15-én a „kutya” debütáló célja az „Auxerre” kapu (3-1 győzelem). Általában 2013-ig játszott Lille-ben, ahol 71 gólt szerzett 18 gólt. Itt a labdarúgó felfedte rejtett tehetségeit az elhaladásnak és a támadás helyének kiválasztásától. Gyakran játszott a játékvezető szerepével, akiért a csapat legjobb asszisztense volt.

Image

Ugrás az "Olimpiai Marseille" -re

2013. június 27-én Marseille szerződést írt alá Dimitri Payet középpályásszel 4, 5 évig. A játékos transzfer értéke 11 millió euró volt. Augusztus 11-én, a Gengam elleni debütáló játékban, a francia kétszerese a mérkőzés első 15 percében, ami a győzelem után 3–1 ponttal zárult. A második és az utolsó szezonban Dimitri-nek sikerült a legtöbb segítséget nyújtania, mint bármely más játékos, Lionel Messi kivételével, az öt legjobb labdarúgó-bajnokságban (Anglia, Olaszország, Spanyolország, Németország és Franciaország) a „fehérkék” esetében. A 2013 és 2015 közötti időszakban a Payet 16 gólszerzővé vált a 94-es mérkőzésen a Provencels számára.

Átmenet angolra "West Ham" és visszatérés a "Marseille" -re

2015. június 26. A Payet csatlakozott a klubhoz az angol Premier League West Ham Unitedből, ahol ötéves szerződést írt alá. Azt jelentették, hogy a franciák egyáltalán nem fognak elhagyni Marseille-t, de úgy tették, hogy javítsák a klub pénzügyi helyzetét, amely megmentette a 10, 7 millió eurót. Ugyanakkor a francia klub olyan kulcsszereplőket bocsátott ki, mint Florian Tauvin és Giannelli Imbull. Augusztus 9-én Dimitri debütált a „Hammers” -nél a londoni Arsenal elleni mérkőzésen, ahol a Sheikh Kuyata (West, 2-0) javára szerezte a büntetőrúgást.

Image

Hat nappal később, a Payet saját gólt szerzett a „vas” számára a Leicester City ellen, de a cél nem segítette a csapatot az Anglia jövőbeli bajnokaiból való vereség elkerülése érdekében (1-2 a „róka” mellett). A Premier League két szezonban a francia 11 gólt szerzett a Hammers számára 49 mérkőzésen. Annak ellenére, hogy 2016-ban egy új ötéves szerződést írtak alá a "West Ham" klubtal, a játékos visszatért a "Marseille" rendelkezésére a 2017/18. Szezonban.

Dimitri Payet felesége

Image

A valódi labdarúgó-rajongók emlékeznek és soha nem fogják elfelejteni az Euro-2016-os csatákat Dimitri-vel. A 89. percben az európai bajnokság első mérkőzésén a Payet gólt szerzett a román válogatott ellen, és győzelmet aratott országának (2-1). A meccs után a labdarúgó világ felhívta a figyelmet Dimitri Payet gyönyörű feleségére, aki egy interjúban dicsérte házastársát az egész verseny legszebb céljáról (amit nehéz vitatni). Hat éves fia, aki ezt a sztrájkot „a világ legjobbja” -nak nevezte, szintén támogató szavait és köszönetét fejezte ki.

érdekes cikkek

Ksenia Sokolova - העולם דרך העיניים של brawlers

מה עושה "תרנגולות בסתיו לספור"? הפרשנות של הפתגם

ראומטולוג אודוקימנקו פאוול ולריביץ ': ביוגרפיה, פעילויות וביקורות

קטורת קטלנית: עץ טרופי המאחסן מאפיינים ייחודיים