Остров Киш (Иран): почивка, обиколки, туристически прегледи

Anonim

Не много туристи са чували за остров Киш. Иран обикновено не е свързан с място за почивка на европейците, а с още по-голяма плажна ивица. Но остров Киш е в състояние да обърне всички преобладаващи стереотипи за тази мюсюлманска страна. Разбира се, курортът има свои специфични ирански черти. Ако имате празник, свързан с пиене или дъбене с топла, то вие очевидно не сте тук. Но ако искате да се насладите на морето, слънцето и истински ориенталски лукс и комфорт, ще се влюбите в Киш. И какво казват те за прегледите на острова? Проучихме това в тази статия. Има много митове за мюсюлманските страни и особено за Иран. Да речем, жените тук са ограничени в своите права и не им е позволено да се показват пред хората. Иран, разбира се, не е светска Турция, а не Саудитска Арабия. Един европеец тук е достатъчно, за да хвърли кърпичка на косата си.

Image

Къде е остров Киш

Най-популярният морски курорт Иран се намира в южната част на страната, в североизточната част на Персийския залив. За да дойдат на този остров, който също е зона за свободна търговия, руснаците не се нуждаят от виза. Но от Москва няма директен полет до Киш. Затова първо трябва да летим до Техеран (Иран). Kish Island, празник, където е много популярен сред жителите на страната и гражданите на Обединените арабски емирства, се намира на повече от хиляда километра от столицата (и това е, ако броите по права линия). Ето защо, пристигайки в международния център на Техеран, трябва да преминете към вътрешните линии на летищата. От там три пъти на ден самолети тръгват на остров. Само един полет от Шираз е седмично. И от самолетите на Исфахан летят там само през сезона.

Image

Екскурзии от Русия

Въпреки че остров Киш остава за много пътници на Terra Incognita, московските агенции вече са стигнали до този ирански курорт. Разрешителните са предназначени за осем или единадесет дни. Туристите излитат с редовен полет от Москва (в шест часа вечерта) и пристигат в Техеран в 11.15 ч. Местно време. След като прекарат нощта в хотел с четири звезди, пътниците се отвеждат до вътрешните линии на летището и се изпращат до остров Киш. Там те се намират в курортни хотели. Цените на туровете зависят от избрания звезден хотел. Така, един човек на седмица в квартета ще струва $ 750 (с полети и трансфери). Почивка в луксозния хотел "Dariusz Deluxe 5 *" ще струва 1 200 долара. Туристите се съветват да отидат не за една седмица, а за единадесет дни. Тъй като самолетните билети са включени в цената на ваучера, цената на по-дългата ваканция не се увеличава много.

Image

Кога да отидете на почивка

Остров Киш се намира в зона на сух тропически климат. Всички валежи (буквално цялата годишна норма) спадат в два зимни месеца - през декември и януари. През останалата част от времето дъждовете са малко вероятни. Водата в Персийския залив е винаги топла. Нейната температура дори през януари не пада под знака +20 градуса. А през лятото някои заливи се затоплят до +35 градуса! Но въздухът в северната част на Персийския залив може да изглежда на някой твърде студен през зимата. Термометърът през януари показва само 15 градуса на сянка. Затова удобно плуване и слънчеви бани се прави най-добре от март до ноември. Лятото на острова не е толкова горещо, колкото в други райони на Иран, разположени в континента. Морският бриз забележително освежава топлината. Но температурата на въздуха е все още значима: +35 градуса в сянка. Туристите се съветват да вземат слънцезащитни продукти.

Image

плажове

Крайбрежието на остров Киш е особено пясъчно. Според туристите местните плажове са дори по-добри от тези в Емирства. Да, и самият Киш заема второ място в номинацията "Най-красивите острови в Западна Азия" (след Сокотра в Индийския океан). Местните плажове са безплатни и добре оборудвани. Но те имат свои собствени характеристики. Тъй като Иран е чисто мюсюлманска страна, тук е святост. Ето защо, жените на обществени плажове са предписани да плуват облечени. Мъжете имат право да се излагат на дъното. Но на острова има един особено женски плаж. От противоположния пол се допускат само малки момчета. На този плаж жените могат да се справят, както им харесва. Мъжете също имат собствена оградена територия. Според европейските туристи те приличат на спортни клубове.

Остров Киш: хотели

През последните години хотелската инфраструктура е обогатена с нови курорти. Хотели растат като гъби след дъжд. Единственото нещо, за което се оплакват, не е всичко, което може да се резервира онлайн. Туристите обявиха най-добрите хотели на острова "Мариам Соринет 4 *", "Шаян Интернешънъл 4 *", "Фламинго 3 *" и "Дариуш Гранд Делукс". Хотели на острова в по-голямата си част предлагат само закуска. Но има толкова много ресторанти, кафенета и заведения за хранене около хотелите, че проблемът с храната не си струва.

Друга особеност на хотелите на остров Киш са басейните. Те са и са много красиво оборудвани. Но можете да се насладите на плуване в тях по график. Има мъжки часовници и женски часовници. Не е много удобно за двойки, туристите от Европа се оплакват.

Image

Забележителности на остров Киш

Корали - е основното богатство на местните води. Водолазите са привлечени от места като "Южен разрив", "Джурасик Парк", "Острически плитчини" и други. Въпреки скромните размери на острова, има някои от неговите атракции. В края на краищата, тя се споменава в аналите преди три хиляди години. Тогава той бил известен с бисерите си. На северния край на острова се намират руините на древния град Харире. На Киш има делфинариум и океанариум, градина от тропически пеперуди и орхидеи, парк от екзотични птици и кактуси. А в северния нос можете да видите гръцкия кораб, заземен преди петдесет години. Почивка на остров Киш може да се съчетае с пазаруване. В крайна сметка, това е зона за свободна търговия, където можете да закупите маркови стоки на ниски цени. Най-интересният мол е под земята. Това е цял град - Кариз.

Интересни статии

Topul celor mai interesante fotografii luate de jurnaliști săptămâna trecută

Lacul de Argint (Gatchina). Emerald mirare

Gotic ornament în arhitectură și interior

Ekaterina Safronova - soția lui Kerzhakov