Το Torah Well - ένα εντυπωσιακό θέαμα

Anonim

Ο πλανήτης Γη είναι πλούσιος σε καταπληκτικά φυσικά φαινόμενα. Η άψυχη φύση είναι τόσο διαφορετική ώστε συχνά σχηματίζει κάτι νέο, ασυνήθιστο για το ανθρώπινο μάτι. Οι κάτοικοι της μεσαίας και ισημερινής ζώνης έρχονται στα χιονισμένα καλύμματα του πλανήτη για να παρατηρήσουν τα βόρεια φώτα. Οι κολυμβητές, οι καταρράκτες, τα φαράγγια προσελκύουν ταξιδιώτες. Οι φρικτές σπηλιές είναι χωριστοί κόσμοι με τις μορφές ζωής τους.

Στη βορειοδυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών υπάρχει ένα από τα θαύματα της φύσης. Πρόκειται για ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο. Το Torah Well βρίσκεται στο Cape Perpetua. Αυτό το λεγόμενο πηγάδι είναι πιθανότατα μέρος ενός λαβύρινθου σπηλαίου. Παρόλο που κανείς δεν γνωρίζει πραγματικά τι είναι κρυμμένο στα βάθη της θάλασσας, επειδή είναι πολύ επικίνδυνο να κατεβείτε στο νερό που τρέχει από τα κύματα.

Περιγραφή της φύσης του ακρωτηρίου

Η ακτή του Cape Perpetua αποτελείται όλοι από ογκόλιθους που σχηματίζονται από κατεψυγμένη λάβα. Στο παρελθόν, τα ηφαίστεια ξέσπασαν ενεργά εδώ. Και τώρα, κοντά στο πηγάδι του Θορ, είναι το ενεργό ηφαίστειο, η Αγία Ελένη. Το παρθένο δάσος μεγαλώνει στο ακρωτήριο του Όρεγκον.

Image

Αυτή η κατάσταση είναι γνωστή για τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα της. Και το πηγάδι του Thor συνιστάται να επισκεφθείτε τις ακτίνες του ηλιόλουστου ηλίου.

Εντυπωσιακή φύση

Μια ώρα πριν από την παλίρροια αρχίζει ο πρώτος ψεκασμός από τα βάθη της φυσικής αγωγής. Όσο ισχυρότερα είναι τα κύματα και όσο μεγαλύτερη είναι η παλίρροια, τόσο πιο θεαματικό είναι το φυσικό φαινόμενο. Κατ 'αρχάς, το νερό ρέει μέσα στο πηγάδι της Τορά και, στη συνέχεια, όταν ένα παλιρροϊκό κύμα γεμίσει την τρύπα από τον πυθμένα, το νερό εκρήγνυται στον αέρα με μεγάλη δύναμη. Το ύψος του πίδακα νερού μπορεί να φτάσει τα 6 μέτρα. Όλα εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες. Δεδομένου ότι το χειμώνα το ύψος των παλίρροιων είναι μεγαλύτερο, τότε η δύναμη του φυσικού φαινομένου είναι μεγαλύτερη. Όταν ο άνεμος αυξάνει επίσης τα κύματα, και συνεπώς το νερό τραβιέται σε μεγάλο ύψος.

Image

Ανυψώνεται, το νερό πέφτει, πιτσίλισμα γύρω. Και όταν ένα κύμα γυρίζει την ακτή, το ίδιο το Τοίχωμα ανοίγει και απορροφά τα τελευταία υπολείμματα του περιβάλλοντος νερού. Όλο το νερό δεν πηγαίνει πουθενά, σαν μέσα από τις πύλες στον υπόκοσμο.

Ο θρύλος του πηγαδιού του Θεού

Υπάρχει ένας πικρός μύθος για το σχηματισμό μιας τρύπας σε ένα βράχο. Ο τύπος και το κορίτσι συναντήθηκαν συχνά σε αυτό το μέρος. Αλλά η ζήλια έκανε ένα τρομερό πράγμα να κάνει. Το κορίτσι σκότωσε τον τύπο. Ο Thor, ο θεός της καταιγίδας και της βροντής, είδε τα πάντα από τον ουρανό. Έστρεψε το αίμα του νεαρού σε ζεστή λάβα, που έκαψε το έδαφος, έτσι ώστε να σχηματιστεί μια τρύπα. Το σώμα έπεσε κάτω από το έδαφος. Ο θρύλος θυμάται τα τρομερά καταστροφικά αποτελέσματα της ζήλειας.

Το πηγάδι Torah σχηματίστηκε αρκετά πριν από πολλές χιλιάδες χρόνια, ως αποτέλεσμα της ηφαιστειακής δραστηριότητας. Ως εκ τούτου, γύρω από το σχηματισμό υγρών ολισθηρών πέτρες, οι οποίες δημιουργούν τον κίνδυνο να πέσουν στο νερό. Επιπλέον, ο άνεμος σε αυτή την περιοχή είναι ισχυρός. Για να πλησιάσετε πολύ προσεκτικά την άκρη του φρέατος, μπορείτε μόνο σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς νερό. Στη συνέχεια, οι επισκέπτες στο κάτω μέρος παρατηρούν την επιφάνεια του νερού, στην οποία απέχει αρκετά μέτρα.

Οι φωτογράφοι αγαπούν να πιάσουν εκπληκτικές στιγμές συμπεριφοράς στο νερό στο Well of Thor. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η σταγόνα νερού που εισέρχεται στα βάθη.

Image

Η διάμετρος των οπών είναι περίπου 5 μέτρα. Ως εκ τούτου, οι εντυπώσεις παραμένουν σε όλους τους επισκέπτες, κανείς δεν αφήνει απογοητευμένος με αυτό που είδε από την επίδειξη νερού.

ενδιαφέροντα άρθρα

Topul celor mai interesante fotografii luate de jurnaliști săptămâna trecută

Lacul de Argint (Gatchina). Emerald mirare

Gotic ornament în arhitectură și interior

Ekaterina Safronova - soția lui Kerzhakov