Американський страус. Американський страус Нанду: фото

Anonim

На нашій планеті в даний час мешкає більше 10 000 видів птахів. Практично всі вони вміють літати. Але є серед них окрема група пернатих, звана в народі важкими гігантами. Вони не тільки не вміють літати, але навіть не можуть відірватися від землі! У них і крил-то немає, суцільні декоративні придатки. Звичайно ж, мова йде про справжні страусів і їх далеких родичів - ему, казуар і нанду. Фото всіх цих птахів ви можете побачити в нашій статті. Отже, сьогодні ми розповімо вам про дивовижні нелітаючих птахів, про їх рекорди, а також детально зупинимося на страуса з харизматичним назвою нанду.

Хто такі страуси?

Страус (фото 1) - це найбільша птах в світі. Орнітологи з'ясували, що дорослі самці цих гігантів можуть в висоту виростати до 2, 5 метрів при вазі майже в центнер! Крім того, дорослі страуси при бігу здатні розвивати швидкість до 50 км / год і бігти так близько 30 хвилин. У них добре розвинені слух і зір. Всі ці здібності забезпечують страусів відмінний захист від сучасних хижаків. Виняток становить людина, яка навчилася вправно полювати на цих дивовижних створінь природи.

Image

Чому страуси не літають?

Згідно колись представленим фізиками розрахунками, вчені-орнітологи прийшли до висновку, що пересуватися по повітрю за допомогою активного махають польоту і покладатися лише на силу власних м'язів можуть лише ті пернаті, чия маса тіла не перевищує позначку в 12 кілограмів. Більші птиці можуть лише планувати в повітрі за рахунок висхідних потоків. Чого вже говорити про великовагових страусів! Ці велетні існували в епоху динозаврів, але навіть тоді вони не могли піднятися в повітря.

Цікаво, що, наприклад, американський страус під назвою нанду, хоча і не літає, проте вже впритул наближається до самої верхньої межі вагового діапазону літаючих птахів. Наприклад, великий нанду тягне на 25 кілограмів, а його невеликий «колега» - нанду Дарвіна - взагалі не перевищує і 15 кілограмів. Можливо, колись ці створення взмоют в небо. Говорячи про масу тіла сучасних страусів не можна не згадати про їх своєрідному рейтингу.

Хто він - найбільший страус в світі?

Це африканський страус (фото представлено в статті). В даний час він є найбільшим і найсильнішим представником класу птахів на Землі. Працівниками Державтоінспекції зафіксовано, що найбільший африканський страус досягає у висоту 2, 7 метрів при вазі в 130 кілограмів. Деякі орнітологи згадують і про особинах вагою в 150 кілограмів. Самки цих гігантів виростають лише до 1, 9 метрів і важать від 75 до 96 кілограмів.

Image

Кому віддано друге місце в рейтингу пернатих гігантів?

Думаєте, що це страус нанду? Ні! Це Казуар звичайний, що мешкає на острові Нової Гвінеї. За величиною і масі свого тіла саме він займає друге місце в рейтингу найбільших птахів на Землі. Його вага - 80 кілограмів при висоті тіла в 1, 5 метра. Свою назву він отримав завдяки своєрідному виросту у вигляді шолома на голові.

Image

Найбільші страуси. Третє місце

Третє почесне місце в ієрархії пернатих важкоатлетів присуджується популярним у всьому світі страусів ему. Важать ці створення до 50 кілограмів. У довжину можуть досягати до 1, 9 метрів. Ему мешкають в Австралії і належать до загону казуарообразних. Незважаючи на свої значні розміри, ці створення намагаються уникати густонаселених районів, посушливих зон і густих лісів.

Image

Хто такий цей страус нанду?

Нанду - це вид страусів, що належать до сімейства нелітаючих птахів і представляють загін нандуобразних. Його батьківщина - Південна Америка. За це нанду прозвали американським (або американським) страусом. Нанду - птах, яку можна сміливо охрестити «двійником» африканського страуса! Справа в те, що зовні це створення дуже сильно нагадує найбільшу птицю в світі, проте ступінь їх спорідненості до сих пір викликає дискусії і наукові суперечки серед вчених-орнітологів.

Image

Де живе нанду?

Вони широко поширені по всій Аргентині, в Чилі та Уругваї, в Парагваї, Болівії і, звичайно ж, в Бразилії. Окремий їх вид - нанду Дарвіна - зустрічається і на півдні Перу. Ці створіння в більшості віддають перевагу відкритим місцевості саваннообразного типу, наприклад, гірські плато Анд або так звані патагонські низовини. Північного нанду можна побачити і в найбільш низьких місцевостях з теплим кліматом. Нещодавно вчені зробили ціле відкриття: нанду Дарвіна може жити як на висотах до 4, 5 кілометрів, так і на субполярних крайньому півдні Південної Америки.

Чим харчується американський страус?

Нанду, як і більшість інших страусів, харчуються всім, що потрапить їм під ноги. Іншими словами, це - всеїдні птиці. Зокрема, вони їдять широколисті рослини, фрукти, насіння, кореневища дерев, комах і навіть дрібних хребетних тварин (гризуни, жаби). Нанду, як і верблюди, можуть довгий час обходитися без води. Справа в тому, що цю потребу вони легко заповнюють з їжі, що вживається.

Як і багато інших великих нелітаючі птахи, ці створення регулярно заковтують камені гастроліти, що допомагають їм подрібнювати їжу в шлунку. У народі ходить думка, що нанду - безстрашні знищувачі отруйних змій. Варто зазначити, що це є хибним. Орнітологами до сих пір не було документально доведено жодного подібного випадку.

Нанду. Спосіб життя

Як правило, американський страус - прихильник денного способу життя. Перешкодити жити днем ​​йому може лише надзвичайно спекотна погода. В цей час нанду не сплять у вечірні або нічні години. Ці птахи воліють триматися стадами від 10 до 35 особин. У таку сім'ю зазвичай входять кілька самців, кілька самок і молодняк. Ці створіння - полігамні, тобто один самець в шлюбний період «обслуговує» відразу декількох самок. Самки відкладають свої яйця в загальне гніздо. Інкубація продовжує протягом 6 тижнів, після чого на світ з'являються страусята.

Image

Чому страуса назвали нанду?

Вся справа в його своєрідному голосі. Американський страус видає рик великого хижака, наприклад, лева, ніж справжні пташині звуки. Більш того, коли це створення горланить, можна чітко почути слово «нан-ду». Саме це слово закріпилося за назвою страуса і прийшло до багатьох мов світу. Орнітологи помітили, що такі звуки в основному виходять від самців в шлюбний період. До речі кажучи, нанду може видавати і інші хрипкі звуки. Вони служать сигналом небезпеки і попереджають родичів. У гніві страус може шипіти.

Цікаві статті

Topul celor mai interesante fotografii luate de jurnaliști săptămâna trecută

Lacul de Argint (Gatchina). Emerald mirare

Gotic ornament în arhitectură și interior

Ekaterina Safronova - soția lui Kerzhakov