Hvad hedder en fisk med en lang næse?

Anonim

Ferskvandsfiskfiskfisk er medlem af familien af ​​paddlefisk, frigørelse af Sturgeon, arter af luciferous.

Hvorfor har en fisk en lang næse?

Indtil for nylig troede forskere, at det kun tjener til udvinding af mad fra bunden af ​​reservoirerne. Nylige undersøgelser har imidlertid vist, at snoet af paddlefish i flere kilometer kan føle fiskernes og andre indbyggeres tilgang til farvandet, og hjælper også med at strejke og jage bytte.

beskrivelse

En fisk med en lang næse, hvis navn er paddlefish, er en stor fisk, der vejer fra 70 til 80 kg, når en længde på 200 cm. Fantastisk, et usædvanligt udseende er fastgjort til det med en snoet (næsespaddel) eller rostrum - aflange forreste skalleben. Næsen har en længde svarende til en tredjedel af hele fiskens længde. Ved bunden af ​​snuten er små øjne. På den nederste overflade af rostrummet er der et berøringsorgan, en lille antenne. Den yngre generation har et stort antal små skarpe tænder.

Image

Løvfiskens krop uden skalaer, helt nøgen. Bagens farve er mørkegrå, der er en lysere skygge på maven og på siderne. På bagsiden er der en fin, skiftet tættere på haledelen af ​​kroppen.

Der er padlefisk fra 20 til 30 år. Men blandt dem er der ældre, der er 55 år gamle.

bolig

Fisken med en lang næse er meget aktiv og konstant i bevægelse. Både i bifloder og i Mississippi-floden er der i USA også paddlefish, og derudover kan den findes i floderne, der strømmer ind i Mexicogolfen.

Image

Det bor på en dybde på ca. tre meter væk fra kysten. I foråret og sommertiden kan padlefisk, der ligger ved selve overfladen af ​​vandet, springe fra det. Under høj tidevand går fisken til søerne og vender tilbage efter eb af vand.

mad

Fisken med en lang næse er den eneste repræsentant for den stærke spisefyto- og zooplankton. Åben konstant med en stor mund, opsamler paddlefish bytte: alger, insekter, orme, larver, plankton. En gang i munden gennem et netværk af lange gillhår, drænes plankton og sendes derefter til maven. Han finder mad til paddlefish ved hjælp af rostrummet, han, som en antenne, opfanger svingningerne i det elektriske felt, hvilket skaber små organismer i reservoiret.

reproduktion

Før gytning, om foråret, samles fisk med en lang næse i flokke og går opstrøms for at vælge et ynglested. På søer foretrækkes områder med stenet jord på en dybde på fem til seks meter ved en vandtemperatur på 16 grader. Gydning i Mississippi begynder i slutningen af ​​april.

Image

En kvindelig person lægger store æg, der kan nå 3 mm i diameter, og deres tal varierer fra 80 til 250 tusind. På den tiende dag vises larverne. Juveniler ankommer hurtigt i højde og vægt på grund af god ernæring. Efter to uger begynder næsepaden at vokse. På året har de allerede en kropslængde på ca. 70 cm. Ung vækst når puberteten om 5-10 år. Mandlige modne hurtigere end kvinder. Sildfisk yngler ikke årligt. Afstanden mellem gydning kan være fra 4 til 7 år.

Fiskeri, avl

En fisk med lang næse (foto nedenfor) er en kommerciel fisk. I begyndelsen af ​​forrige århundrede oversteg dets årlige fangster 600 tons. I den moderne verden er der på grund af den aktive udvikling af industrien konstruktion af dæmninger og som følge heraf forurening af vandlegemer, fangsterne i USA faldet betydeligt. I de seneste år er der forsøgt at kunstigt reproducere paddlefish.

I 70'erne af det 20. århundrede blev der lavet forsøg på at akklimatisere paddlefish i Moldaviens og Krasnodar Territory. På fly blev kaviar leveret først til Sovjetunionen, og derefter til at fiske gårde. Det bemærkes en interessant kendsgerning, at fangsterne i puberteten nåede meget tidligere. Hunner spurgte i en alder af to år og mænd - et år. Og i øjeblikket er paddlefish vellykket opdrættet i fiskebedrifter i Kostroma og Voronezh-regionerne, i Primorye. Du kan jage det på private damme. En normal orm bruges som agn. De fisker efter mater, bundgear.

Image

Fisk med lang næse, paddlefish, med status som truet art blev medtaget i listerne i den internationale røde bog.

Fisken er indeholdt i kunstige damme med vegetation og silt op til to meter dyb og et areal på ca. 70 hektar. Vandtemperaturen opretholdes ved 22-25 grader. I en alder af 2-3 år vokser paddlefish fra 2, 5 til 5 kg. Ca. 100 kg dyrkes pr. Hektar med en gennemsnitlig fiskvægt på 2 kg.

Paddlefish kød er rig på mikroelementer, fedtsyrer og vitaminer. Kaviar og kød er dyre. Sort kaviar er ikke dårligere end stærkere i kvalitet og værdi. Fisken har en fremragende smag og bruges til fremstilling af mange kulinariske mesterværker: kebab, fiskesuppe, balyk, konserveret mad.

Fisk med en skarp lang næse

Istiophoridae (marlin) er en fisk med en interessant struktur af mundingen, der udvikler hastighed under vand op til 110 km / time. Næsen er spydformet, lang, tynd. To dorsale finner ligger tæt på hinanden. Bagsiden af ​​fisken er mørk blå, og siderne har en sølvfarvet skygge. Kroppen er kraftig, lidt fladt i siderne. Marlin feeds på tun, krabber, rejer og bundorganismer.

Image

Mænd af blå marlin er fire gange mindre i vægt end kvinder. Marlin er klar til opdræt i tre år. Fisk gyder fra august til november, nogle gange yngler fire gange pr. Sæson. Fertiliteten er høj, op til 7 millioner æg. Larver udvikler sig meget hurtigt, de kan vokse fra 1 til 16 mm om dagen. Den yngre generation har en blå farve på ryggen og hvid på underlivet. Hale og fin lyseblå.

Hvad hedder en fisk med en lang næse?

Berømte repræsentanter for fisk med lang næse, undtagen paddlefish, omfatter:

  • Sverdfisken er en rovdyr, der vejer op til 400 kg, mere end 3 meter lang. Næsten ligner et militært dødbringende våben - et sværd på ca. 1-1, 5 m. Med sin næse kan fisken let gennembryde et bord af eg og metal 2, 5 cm tykt, og det er i sig selv næsten ikke skadet. Næsesværdets slagkraft er ca. 400 tons.
  • Fløjtefisk lever i det indiske og det rolige hav, i Det Røde Hav. Næsten ligner et musikinstrument. Til forklædning kan det ændre farve. Langsomt nærmer sig sit bytte, og så griber det.
  • Saw fisk - indbygger i Stillehavet og Atlanterhavet, Middelhavet. Fiskens vægt når 300 kg, og kropslængden - 5 meter eller mere. Næsesav ½ længde fra en rovdyrs krop er det vigtigste våben til at fange bytte. Nogle arter af disse fisk er i stand til at opdrætte uden mænds deltagelse i processen.

Interessante artikler

Esqueleto del búho: características de la estructura. Mirada de búho

¿Qué llevar ballet?

Titán - Satélite de Saturno

La actriz Irina Shebeko: biografía, filmografía, vida personal.