Родион Нахапетов: биография, личен живот, деца, снимка

Anonim

Той свири в известни филми като “Любов роб”, “Нежност”, “Такъв човек”, “Любовници” и др. Родион Нахапетова, за неговата биография, чийто личен живот може да прочетете в тази статия, се нарича най-романтичният герой. без никаква подкрепа, без влиятелни роднини и приятели, той успява да постигне успех, национална слава и любов, и признание на публиката, и невероятна популярност, той е женен за красива блондинка, актриса Вера Глаголева, омъжена за които родиха две прекрасни дъщери, но през 1988 г. много Той беше в биографията на Родион Нахапетов, напуснал семейството си в СССР и отишъл в САЩ - за да изпълни голямата си американска мечта, той също намери втората си любов тук, той живее в Щатите почти 30 години, но не се смята за емигрант. А в Русия той все още е обичан и ценен.

Image

Родион Нахапетов: биография, личен живот

Бъдещият актьор и режисьор е роден през зимата на 1944 г. в град Пътихатки, който се намирал на украинската земя, изчерпан от фашистките нашественици. Удивителна история е свързана с раждането на Родион, както и с избора на името му. Родиановите родители Рафаил Нахапетов и Галина Прокопенко се срещнаха в партизанската отряда и между тях избухна искри и въпреки факта, че Рафаел имал семейство в Армения. Но войната ги раздели, в един момент те се изгубиха. Бременна жена продължава да служи като връзка в подземното звено „Родина“ и изпълнява много сложни и отговорни задачи.

Image

История на раждането

Веднъж била заловена от германците и след дълги мъчения била осъдена на смърт. Въпреки това, след като видял ситуацията, в която е жената, те заменили екзекуцията с концентрационния лагер. По пътя към концентрационния лагер жената успяла да избяга. Тогава тя е подложена на бомбардировка и е в мазето на разрушената къща, където е родила син. Момчето е оцеляло по чудо. След като майката и детето й са били спасени от руините, тя го е написала под името Родина, това е името на нейната подземна организация. Бащата никога не е разбрал за раждането на сина си и Родион е помислил, че баща му е починал отпред. По-късно се оказа, че Рафаил Татевосович е жив и след края на войната се завръща в родината си, в семейството си.

Трудно детство

Родион Нахапетов, за биографията, чийто личен живот е разказан в тази статия, след края на войната, заедно с майка си, се установява с баба си в Кривой Рог. Тогава Галина и нейният син отидоха в Днепропетровск, където се настани първо като пионерски лидер, а след това като учител по руски език и литература в училище. Тя получи ъгъл с легло, където тя и сина й живеят около година, докато Галина се приближи до колегата си, учител по математика, и се ожени за него. Когато момчето е на 7 години, жената е диагностицирана с туберкулоза и хоспитализирана в специализирана болница. След това бащата веднага напуска семейството и момчето е изпратено в дом за сираци, преди майката да се възстанови от сериозно заболяване. Там прекарва 3 години от детството си. След като била изписана от клиниката, жената откарала сина си от сиропиталището, но вече не я завеждали в училище, а след това си намерили работа като педагог в лагер за политически затворници. Състрадателната жена помогнала на затворниците да доставят писма на завещанието, но за това самата тя и синът й получиха „зад оградата“ на лагера.

Image

Наказание за доброта

През 1962 г. Галина пише писмо до Н. Хрушчов, но реакцията му е неочаквана: тя е изпратена за лечение в психиатрична болница. Момчето се изкачи през живота си колкото може по-добре и след известно време успя да измъкне майка си от болницата, която вече беше болна от рак. Ставайки режисьор, той засне филма “Псушка”, прототипът на героинята от която е майка му. Невероятно е колко много трудни истории включват биография на Родион Нахапетова. Личният живот и съдбата на майка му са толкова тежки, че дори е трудно да се повярва, че тази нещастие може да сполети тази нещастна жена, истинска героиня. Също така е трудно да се повярва, че момчето, което е преминало през такива изпитания, е успяло да излезе и да намери достойно място в живота.

младежта

Характерът на Родион е закален в резултат на невероятните трудности в живота: да бъдеш в сиропиталище, да имаш постоянна материална нужда, болест на майката. Той си постави за цел да прекъсне веригите на бедността, които го свързват на всяка цена. Но идеята му за фиксиране беше да стане известна и разпознаваема от всички. Приятели на юношеството и юношеството му казват, че той е бил необщителен, безсмислен, послушен, предпочитал да играе шах с приятелите си, обичал да чете книги, особено литературата от научната фантастика. Той също присъстваше на кръга за моделиране на кораби, рисуваше, изучаваше музика, но ужасното състояние на семейството не му позволяваше да се впусне в едно от тези хобита. Имаше време, когато той решил да отиде при моряците и да се запише в училището в Нахимов, но скоро се заинтересувал от театъра и започнал да участва активно в драматичния клуб на училището, където имал приятел, Женя Безрукави, в бъдеще актьор.

Пътят към професията

Веднъж в Днепропетровск беше организирана среща с известни актьори като Сергей Бондарчук, Марина Ладинина, Борис Андреев. След това младежът се зарази с мечта за театъра, за професията на театралния актьор. След дипломирането си, приятели Родион и Женя решават да влязат заедно в Днепропетровската театрална школа. След това децата на двора започнаха да наричат ​​Родион „акт“. През 1960 г. той не завършва училище, заминава за столицата на СССР. Тук, още от първия опит, той влиза в актьорския факултет на ВГИК, клас за Юлий Раизман. След като завършва този факултет, той решава да продължи обучението си вече в дирекционния отдел на същия университет. От 1978 г. става актьор и режисьор на известното филмово студио “Мосфилм”. По това време вече има големи промени в биографията на Родион Нахапетов - личен живот, деца, семейни проблеми …

Image

Промяна на името

Ако си спомняш, при раждането, майката наричаше сина си Родина. Разбира се, странно име за момче. Точно това си е помислил служителят на паспортната служба, когато му е издал паспорт и е изрязал името му с едно писмо. Така на 16-годишна възраст бъдещият актьор от Родината на Нахапетов се превърна в Родина, а Родион, макар и неофициално, стана след излизането на първия филм с участието си, който се нарича „Първи сняг”. Издателят на издателя си мислеше, че в кредитите има печатна грешка и тя препрати името на актьора на по-познато. Оттогава актьорът е станал известен като Родион Нахапетов. Това име му донесе признание!

Image

Родион Нахапетов: биография, личен живот, деца, снимка

По време на заснемането на филма „Към края на света”, режисиран от нашия герой, той срещна бъдещата си съпруга. Тя играе важна роля в този филм. Вера Глаголева и Нахапетов веднага започнаха да симпатизират един на друг, а след това между тях се появи още нещо, което ги отведе до Двореца на сватбите. Те се оженили през 1974 година. Актрисата от 14 години е муза за Нахапетова. В брака двойката е родена две прекрасни дъщери - Мария и Анна.

Image

Нов свят и ново семейство

През 1988 г. Нахапетов решава да се премести в Щатите по покана на Американската асоциация за независима телевизия. Именно тук той се срещна с бъдещата си съпруга - Наташа Шляпников. След тази съдбовна среща Родион Рафаилович реши да напусне семейството и да обедини възела на брака с Наташа, която също стана негов управител. Така се оказа в Щатите Родион Нахапетов. Биография, личен живот (снимка на втория съпруг може да се види в статията) са се променили драматично. Художникът е имал добър успех в Щатите, но родината му не му позволява да напусне Русия за дълго време. Така той и съпругата му започнаха да живеят в две страни. Освен това Родион не искаше дълго време да прекъсне връзката с любимите си дъщери. Между другото, те често дойдоха при него за празниците и се разбираха добре с Наташа. В новия брак директорът няма деца. Неотдавна Нахапетов се превърна в дядо, няма нищо против в красивата си внучка. Такова е Родион Нахапетов. Биографията, личният му живот, както виждате, е ярък и богат.

Интересни статии

Kindral Sherman on maailma suurim puu. Giant sequoia

Venemaa pikkus: mitmesugused maastikud samadel laiuskraadidel

Uljanovski piirkonna kliima: omadused

Nali lõppes kuradi eest ise (video)