Muzeul de Glorie militară. Muzeul Marelui Război Patriotic

Anonim

Astăzi, orice oraș mare din Rusia și țările CSI are un Muzeu de glorie militară. Această educație specifică memorabilă a fost cea mai răspândită în timpul și după cel de-al doilea război mondial. Astfel de organizații există ca entități mari de nivel regional sau urban, la nivelul unităților militare (unități, companii etc.) sau publice (fabrică, întreprindere), o instituție de învățământ, de exemplu, Muzeul școlii Muzeului Militar.

Image

Trebuie să știți …

Până la sfârșitul anilor treizeci ai secolului trecut, în jurul granițelor URSS, sa format un bloc militar, care a inclus Germania, Japonia și Italia. Încurajați de cercurile militariste din țările occidentale, Germania a ocupat un stat după altul, subordonând resursele lor, sporind astfel puterea militară a Wehrmacht-ului. Toată această pregătire avea un scop principal - distrugerea statului sovietic. În aceste condiții politice și economice dificile, conducerea Patriei noastre a îndreptat toate eforturile poporului spre întărirea puterii de apărare a țării. Toată lumea știe despre opoziția eroică față de invadatorii fasciști în timpul celui de-al doilea război mondial, dar puțini oameni se gândesc la faptele de muncă ale bunicilor noștri în anii treizeci. La urma urmei, pentru a supraviețui și a câștiga în al 45-lea, luptele economice, politice și de altă natură au fost luptate timp de zece ani. Pentru ca lumea să vadă legendarul 34-ku sau Katyusha, a fost necesar să se creeze un complex industrial imens, care, în ciuda pierderilor uriașe din primele luni ale războiului, a reușit să restructureze și să furnizeze Armatei Roșii echipamentul necesar.

Image

… și amintiți-vă

Muzeul de Glorie Militară, creat în orașul, satul, fabrică, fabrică, institut, școală, este amintirea a milioane de cetățeni care și-au dat viața și sănătatea nu numai în timpul războiului, ci și în fața lui. Aceasta ar trebui să fie cunoscută și amintită pentru a le spune copiilor lor. Nu ar trebui să credem că cel de-al doilea război mondial a fost ultimul pe planeta noastră. Ceea ce se întâmplă acum, mulți numesc începutul celui de-al Treilea Război Mondial, care tocmai nu a intrat încă în faza activă. Egipt, Irak și Iran au ars ieri; loviturile de artilerie și mortar sunt livrate astăzi Ucrainei și Fâșiei Gaza, iar mâine războiul poate veni la tine acasă. Trebuie să fim pregătiți pentru acest lucru și nu numai să avem cantitatea necesară de echipament, ci și spiritul și dorința puternică de a rezista și de a distruge inamicul.

Muzeul și copiii

Muzeul de Glorie Militară este doar o mică parte din programul de educare a patriotismului în rândul populației din țară. Trebuie să se înțeleagă că nu este nevoie de cei care au murit atunci, ci de cei care au supraviețuit, care s-au născut după război, copiii noștri. Vizitând Muzeul Marelui Război Patriotic, copilul va putea vedea clar exemplele de echipament militar al acelei perioade (apropo, copiii le place să meargă aici din cauza lor). Și, de asemenea, să puteți aprecia fapta comisă de bunicul sau străbunicul său. Și nu contează ce muzeu de glorie militară vei veni, fie că este cel mai mare sau cel mai mic, creat într-o școală rurală, semnificația ei nu se schimbă.

Luați în considerare, ca exemplu, câteva formațiuni similare în diferite orașe ale Patriei noastre.

Image

Muzeul de Glorie Militară a Uralelor

În 2005, în semn de sărbătoare a celei de-a 60-a aniversări a Victoriei din orașul Verkhnyaya Pyshma (unsprezece kilometri de Ekaterinburg), a avut loc deschiderea mare a muzeului de echipament militar. Copiii ca această expoziție foarte mult, pentru că aici sunt colectate mostre de echipamente militare grele de producție internă. Acest complex memorial reconstituit este dedicat memoriei metalurgilor fabricii Uralelectromed, care au murit în luptele pentru patrie. Lucrătorii de astăzi au restaurat toate eșantioanele de echipament din muzeu. Aceasta și pistoalele anti-tanc ZIS-2, celebrele forțe ale modelului în 1938, tancurile și multe altele. În fiecare an expoziția este completată cu noi probe. Și astăzi, acest muzeu al Marelui Război Patriotic, care este în aer liber, potrivit experților, este unul dintre cele mai mari din țara noastră, la fel ca și cele din Moscova, Sankt Petersburg, Togliatti și Saratov.

Image

Dezvoltarea muzeelor

În Ziua Victoriei, în 2010, vizitatorii au fost prezentați o expoziție actualizată, pe baza căreia a fost echipamentul anilor 30-40. În ultimii ani, au fost adăugate și vehicule de luptă postbelică, deoarece istoria nu sa încheiat cu victoria asupra fascismului. Nu avem dreptul să uităm de participanții la conflictele militare din a doua jumătate a secolului XX și începutul celor douăzeci și unu, care și-au îndeplinit datoria militară până la capăt. Astăzi, colecția include mai mult de o sută de arme și echipament militar. Toate exemplarele au fost restaurate de lucrătorii plantei, iar cea mai mare parte a expoziției este "în mișcare", participă la parade desfășurate în orașul Verkhnyaya Pyshma. Creatorii expoziției notează că poziția lor principială este că nu va exista niciodată o tehnologie care să lupte pe partea germană fascistă.

Muzeul de Glorie Militară - Saratov

Acest muzeu ocupă una dintre înălțimile dominante ale orașului Saratov pe Muntele Sokolov. Face parte din Parcul Victoriei. Muzeul Marelui Război Patriotic din Saratov este unul dintre cele mai mari din regiunea Volga și din întreaga țară. Expoziția include mai mult de treizeci de unități de vehicule blindate grele (inclusiv rarități), arme de artilerie, complexe de rachete, avioane de luptă, elicoptere și chiar nave spațiale.

Image

Saratov și Asigurat

La prima vedere, pare ciudat să creezi un muzeu de glorie militară într-un oraș pe care războiul nu la atins niciodată. Cu toate acestea, nu este cazul. Da, nu a existat nici o luptă aici, dar au existat zeci de mii de soldați care s-au dus în față, și nu numai ei. Potrivit statisticilor, 183 de spitale militare au fost amplasate în oraș și regiune. În timpul războiului, peste 600 de mii de soldați răniți de Armata Roșie au trecut prin Saratov. Mai mult de 70% dintre aceștia s-au recuperat și au revenit la serviciu. În plus, în timpul războiului, orașul era un centru de instruire a comandanților și luptătorilor Armatei Roșii, mai mult de o duzină de granițe, infanterie și școli de tancuri. De exemplu, la Saratov, peste 12 000 de tehnicieni și comandanți au fost instruiți pentru forțele tancurilor, 130 dintre ei au devenit eroi ai Uniunii Sovietice. Astăzi numele lor sunt străzile orașului.

Tot în Saratov au funcționat fabrici militare, cea mai importantă fiind aviația, a produs "Yaks". Atentatorii germani au făcut mai mult de 25 de raiduri asupra orașului, încercând să distrugă industria, fermele de tancuri și podul de peste Volga. Cea mai mare intensitate a atacurilor cu bombă a avut loc în perioada bătăliei de la Stalingrad. Cerul de la Saratov a fost apărat de armuriști sovietici antiaerieni, iar un postament cu pistol antiaerian a fost instalat la ferma tancurilor în memoria acestui lucru. În acel moment dificil din Uniunea Sovietică, nu exista nici un oraș sau un sat care să fi trecut războiul.

Image

Muzeul din Yaroslavl

La strada Uglichskaya, în casa de la numărul 44 este faimosul Muzeu al Gloriei Militare. Yaroslavl a deschis porțile acestei instituții în octombrie 1981. Acest muzeu este o ramură a Rezervației Muzeului Yaroslavl. Aici puteți găsi expoziții dedicate nu numai perioadei Marelui Război Patriotic, de exemplu, expoziția "Rusia este o cale militară" este foarte interesantă. Acesta capturează intervalul de timp, începând cu secolul al treisprezecelea și încheind cu al douăzecilea. Ea povestește despre faptele de arme ale locuitorilor acestui oraș în perioadele cele mai dificile pentru țară. În cinstea soldaților care au învins Germania fascistă, în 2005 a fost proiectată cu atenție o nouă expoziție numită "Câștigători!". În plus, aici sunt prezentate mostre de arme moderne, de exemplu în apropierea muzeului există sisteme unice de luptă C-200 și C-75, care au devenit o adevărată adăugire a parcului de echipament militar din trecut care există în muzeu.

Image

Muzeul din Ufa

Muzeul Republican de Glorie Militară (Ufa) a fost deschis în mai 2000 în cinstea celei de-a 50-a aniversări a Victoriei. Iată bogata expoziție bogată: "Războinici-internaționaliști de Bashkortostan" și "Bashkortostan în timpul celui de-al doilea război mondial". Dioramele, armele mici, obiectele de uz casnic din acea perioadă, uniformele militare ale soldaților Armatei Roșii și Wehrmacht, distincțiile, cel mai bogat material documentar și fotografic etc. sunt prezentate vizitatorilor. Clădirea muzeului este de două etaje, intrarea în clădire este situată pe partea principală a aleii Victoriei Park. Locul a fost ales pentru el din întâmplare. Flacăra veșnică și monumentele eroilor Uniunii Sovietice, A. Matrosov și M. Gubaidullin, au fost inițial ridicate aici. Pe aleea centrală se găsesc steluțe de granit, pe care sunt scrise cu litere aurii numele celor 278 de eroi ai Uniunii Sovietice și 39 de domnii plini de Ordinele Gloriei - originari din Bashkortostan. Cei care au ajuns aici simt imediat că eroii nu sunt uitați, sunt amintiți, iubiți și respectați, sunt mândri. Călătoriile scolare vin adesea în parc, profesorii spun copiilor despre chinul în care țara noastră a trecut. Nepoții de astăzi și strănepoții acestor oameni curajoși își vor aminti faptele.

Articole interesante

Katy Perry bez make-upu: kontrola vši

Imran Khan je slibný herec z Bollywoodu

Vlastnosti a struktura filozofických znalostí (stručně) \ t

Ruský Kim Kardashian tvrdí, že nikdy nešla pod nůž plastického chirurga