Mi az a "demob"? Ki a "demob"?

Anonim

Image

A közélet minden szférája rendelkezik sajátos kifejezésekkel és fogalmakkal, ami egyébként nem minden számára világos. Ebben a cikkben arról fogunk beszélni, hogy mi a demob, hogyan fogalmazza meg ezt a fogalmat helyesen, és hogyan kell helyesen alkalmazni.

A szó eredete

A kezdetektől természetesen tudnod kell a "demob" szó jelentését. Tehát az etimológiája nagyon egyszerű, a "demobilizáció" szóból származik, ami azt jelenti, hogy a katonai szolgálatból a tartalékba való átutalás történik.

1. lehetőség. A folyamat

Érdemes azt mondani, hogy ez a koncepció különböző módon megfejthető. Két lehetőség van a tisztázásra. Az első az egyik folyamat, akció, egy katona életének külön része. Ez az az idő, amikor egy embert demobilizálnak, vagyis véget vet a hadseregben. Az ún. „Demob” (a tartalékba történő lőzés megrendelése) után a katonának minden joga van hazamenni, elhagyva a sürgős szolgálat helyét.

2. lehetőség

Ez azonban nem minden. Ez a kifejezés egy másik értelmezéssel bír. Ha ezt a fogalmat egy személyhez viszonyítva tekintjük, akkor a demob szolgálatot nyújtó katona. Ez egy olyan férfi, aki a katonai szolgálatot befejezte, de ugyanakkor katonai szolgálatban marad.

hierarchia

Image

Miután megértette, hogy mi a "demob", valamint az, aki egy ilyen "demob", érdemes figyelembe venni a hierarchia minden lépését, amit egy rendes katonának el kell mennie. A lényeg az, hogy egyetlen szint sem lehet „átugrott”, minden katonának meg kell tapasztalnia egy bizonyos időszak nehézségeit. Amikor csak egy fiú jelenik meg egy részben, akkor azt „szagnak” nevezik. Minden egyszerű, a srác nem is egy katona (az eskü után lesz), de csak egy katona szaga. Továbbá az eskü után a fiatalember "szellem" lesz. Ez a legnehezebb időszak, mivel a fiatal és még mindig „zöld” srácok egyértelműen megértik, hogy még senki sem, és nem érdemlik meg a tisztelet egy töredékét sem. Miután egy hat hónapos tartózkodás a szolgálatban, a katona „elefánt” lesz, majd egy „gombóc”. Amikor egy év és fél szolgálat után átmegy, a srác végül megkapja az elegáns címet a "nagyapa", ami sok szabadságot és jogot ad neki. Majdnem hazaérkezés előtt, a katona az elbocsátás megrendelését megelőzően a legbüszkébb nevet viseli - „demobilizáció”.

Főbb feladatok

Miután megértette, mi a demob (a sürgős szolgálatból a tartalékba való kibocsátás folyamata), érdemes elmondani, hogy milyen fontos feladatokat kell ellátnia olyan személynek, aki ilyen büszke címmel rendelkezik. A demobelek fő feladata, hogy felkészüljenek egy tisztességes távozásra. Nincs konkrét szabályozás vagy akció algoritmus, mindegyik résznek és még egy vállalatnak is vannak saját képzési szabályai, amelyeket a demobnak be kell tartania. Ami magát a szolgáltatást illeti, az utóbbi napokban az ezt a címet viselő katona gyakorlatilag nem feszült, kényszerítve a "szellemeket", hogy cselekedjenek.

Image

Különleges fogalmak

Miután megértette, mi a demob, érdemes megemlíteni, hogy a hadseregben van néhány különleges értelmezés. Tehát ki ez a "fa demob"? Ez az a fickó, aki az egyetemen végzett diplomát követően katonai szolgálatba lépett, és 9 hónapos szolgálati idő után demobilizációvá válik (az egyetem után a határozott idejű szolgálat időtartama 1 év, nem két). A „Dembel-akkord” fogalma is nagyon érdekes lesz. Bizonyos demoble-eket (pozitívan vagy negatívan megkülönböztetve a szolgáltatás során) felkérhetik, hogy tegyenek valamit jó vagy hasznosnak egy vállalat vagy egy rész számára.

A folklórról

Bár a demobilizációs folyamat katonai kérdés, a civilek is gondolataik vannak ebben a kérdésben. Az emberekben vannak még néhány vicces mondások és mesék a demobelekről.

  1. Demobels azok a katonák, akik már nem tesznek semmit.
  2. A demobil olyan civil, aki valamilyen oknál fogva katonai egyenruhába öltözött.
  3. Az orosz demob nem ujjával készül, hanem a fegyveres erők chartájával!

érdekes cikkek

लंदन का इतिहास: विवरण, दिलचस्प तथ्य और जगहें

शब्दकोश व्यसनी, या "शाला" क्या है

सेंट सोफिया प्राचीन रूस का प्रतीक है। कीव के संत सोफिया

Chilingarova Xenia: जीवन का दक्षिण और उत्तर ध्रुव