Di Australia, ular merangkak ke tandas manusia, melarikan diri dari haba melampau

Anonim

Australia adalah sebuah negara yang terkenal dengan haiwan dan serangga yang eksotik dan kadang-kadang berbahaya. Penduduk tempatan sering menjadi mangsa labah-labah besar atau ular. Yang terakhir ini terdapat di mana-mana di seluruh negara, tetapi mereka menjadi sangat berbahaya dalam cuaca panas. Ular suka menyembunyikan dari matahari yang terik di tempat yang terpencil dan sejuk. Dan yang paling sering masuk ke dalam rumah, mereka mendapati diri mereka di bawah peti sejuk atau penghawa dingin, dan kadang-kadang di dalam tandas.

Tetamu berbahaya

Image

Ular sangat miskin dalam haba dan kekurangan kelembapan. Oleh itu, dengan kedatangan cuaca panas, mereka cuba untuk bergerak ke tempat yang gelap dan lembap. Selalunya mereka memilih mandian dan tandas, yang tentunya tidak menyukai orang Australia. Lagipun, pertemuan dengan ular di bilik persalinan anda sendiri bukan sahaja tidak menyenangkan, tetapi juga berbahaya.

Di Australia, ada juga profesor penangkap ular. Mereka secara khusus pergi ke rumah penduduk setempat untuk selamat membuang tetamu berbahaya dari premis itu. Selalunya, ular memanjat mangkuk tandas, tetapi kadang-kadang mereka memilih bilik mandi. Sekali, penangkap ular terpaksa menangkap python dua meter dari kabin mandi, yang memutuskan untuk berehat dan menyejukkannya.

Image

Perlu diperhatikan bahawa musim panas di Australia berlangsung dari Disember hingga Februari. Ia adalah pada masa ini bahawa bilangan ular muncul di negara ini. Secara keseluruhan, lebih daripada 140 spesies reptilia darat mendiami wilayah tanah besar. Selain itu, bukan sahaja orang boleh menderita daripada mereka, tetapi juga haiwan peliharaan.

Bagaimana anda akan bertindak balas jika anda melihat ular hidup di dalam almari anda?

Artikel menarik

Esqueleto del búho: características de la estructura. Mirada de búho

¿Qué llevar ballet?

Titán - Satélite de Saturno

La actriz Irina Shebeko: biografía, filmografía, vida personal.