Vadim Karasev: život i politička karijera ukrajinskog političara

Anonim

Karasev Vadim - politolog, autor mnogih znanstvenih članaka i teza. Danas je jedan od najpoznatijih ukrajinskih znanstvenika koji rade na području politike. Međutim, unatoč njegovoj popularnosti, mnogi ga smatraju šarlatanom, budući da se Karaševljeva predviđanja ne podudaraju uvijek sa stvarnošću.

A ipak, tko je Vadim Karasev? Koliko je istinito njegovo mišljenje o situaciji u Ukrajini? I zašto ga u određenim krugovima vlasti ne vole?

Image

Vadim Karasev: biografija

Vadim je rođen 18. svibnja 1956. To se dogodilo u malom mjestu Korostyshev u regiji Žitomir. Ovdje je diplomirao na lokalnoj školi, nakon čega je odlučio otići osvojiti drugi grad.

Za to je ušao na Državno sveučilište u Kharkov. Zapravo, u ovoj je ustanovi dobio obrazovanje političkog znanstvenika. Nakon što je diplomirao, Vadim Karasev odlučio je nastaviti raditi kao nastavnik na istom sveučilištu. Ovdje je vodio političku znanost i političku ekonomiju od 1986. do 1996. godine.

Nakon što je stekao dovoljno iskustva, 1996. promijenio je svoje uobičajeno radno mjesto na mjesto zamjenika direktora Kharkov podružnice Nacionalnog instituta za strategije. Ovdje je radio šest godina, nakon čega se odlučio preseliti u glavni grad zemlje. Kao rezultat toga, Karasev je 2003. vodio Kijevski institut za globalne strategije.

Vadim Karasev više puta je kandidirao za Verkhovna Rada Ukrajine. Međutim, samo jednom, njegovi pokušaji su bili okrunjeni uspjehom.

Također treba napomenuti da je od 2001. do 2002. bio savjetnik potpredsjednika Vlade. Od 2006. do 2010. savjetovao je šefa predsjedničkog tajništva, iako neformalno.

Image

Političke bitke

Vadim Karasev pridružio se političkoj borbi početkom 1992. godine. U početku nije planirao kandidirati se za javne dužnosti. Stoga Vadim Karasev odlučuje pomoći različitim političkim strukturama u postizanju njihovih ciljeva.

Godine 1994. prvo se pokušao kao politički tehnolog. I, na iznenađenje svih, njegov rad daje vrlo dobar rezultat. Zahvaljujući svojoj izbornoj strategiji, Leonid Kučma obnaša dužnost predsjednika Ukrajine.

Nakon tako značajne pobjede, ime Vadima Karaseva je na svakome. Slava i rijeka teče u nju. Međutim, uskoro mu je dosadilo promicanje drugih, i odlučio je osigurati mjesto u parlamentu. U tu svrhu 2006. godine odlučuje kandidirati svoju stranku iz stranke Veche. Jao, bio je to fijasko. Njegova politička kampanja nije opravdavala nade koje su na nju polagane, zbog čega politička snaga nije mogla preći granicu od 3%.

A ipak Karasev nije izgubio srce, a 2010. se pridružio stranci United Centera. Štoviše, ubrzo je imenovan za jednog od čelnika organizacije, povjeravajući mu uzde vlade. Međutim, Karasev nije imao toliko ovlasti, pa je 2012. godine ponovno pokušao svoju sudbinu na parlamentarnim izborima. Ali, kao i prošli put, čekalo ga je čisto razočaranje.

Image

Relevantnost djela Karaseva

Vadim Karasev je za dugogodišnji rad napisao mnogo znanstvenih radova. Mnogi od njih postali su temelj sadašnje generacije političkih znanstvenika. Osim toga, u arsenalu znanstvenika postoji nekoliko knjiga. Najpoznatija od njih je "Misao brzinom politike", napisana 2002. godine.

Također, mnogi politički talk showovi pozivaju Vadima Karsavu da ga posjeti kao autoritativnog stručnjaka. Primjerice, prisutan je u gotovo svim izdanjima programa "Schuster LIVE", koji ide u Prvu Nacionalnu.

Kritika prema političaru

Ipak, neki stručnjaci smatraju da je rad Karaseva, blago rečeno, nepravedan. Kao jasan primjer, on se opetovano podsjeća na njegovu suradnju s Viktorom Juščenkom, koji je završio vrlo tužno za bivšeg predsjednika Ukrajine.

Druga kritika je vruća priroda političara. Primjerice, bilo je slučajeva kada je Karasev, uvrijeđen riječima svog protivnika, napustio prijenos uživo ili se prebacio na više tonove u razgovoru.

Image

Vadim Karasev: obiteljski i osobni život

Vrlo malo se zna o privatnom životu političkog analitičara. Jedina pouzdana činjenica je da je oženjen nekim Uhakovinim N.G. U isto vrijeme, unatoč solidnom dobu para, još uvijek nemaju djece.

Vadim Karasev slobodno vrijeme posvećuje obitelji i glazbi. Usput, privlačnost prema umjetnosti vidjela je politikolog još od rane dobi. Tako je još u mladosti svirao bubnjeve u jednom instrumentalnom vokalnom ansamblu Harkova.

Zanimljivi članci

Ekaterina Golubeva: biografija, filmska karijera, uzrok smrti

Život u Miamiju: osvrti na ruske emigrante, prilike, za i protiv

Što je duhovna i moralna orijentacija osobe? Koja je njihova uloga u ljudskoj aktivnosti?

Jesenska trava: opis. Trava u jesenskoj šumi