Snobel-díj: a legszórakoztatóbb felfedezések

Anonim

Mi a Nobel-díj? A tudósok legszomorúbb találmányai és tanulmányai számára, akik néha teljesen abszurdnak tűnnek. Ez a díj a Nobel-díj ellentéte. Tekintsük meg az utolsó díjak legérdekesebb eseteit, valamint a korábbi szertartások eredeti pillanatait.

Image

Mi az Ig Nobel-díj?

A 27. szertartást a Harvard Egyetemen tartották. Mint ismeretes, a díjat a tudomány szempontjából kétséges és hamis eredményekért adják. A győztes 10 billió Zimbambwe dollárt kap, ami az őrült infláció miatt már régóta kivonult a forgalomból. Érdemes megjegyezni, hogy 2009-ben Zimbabwéban egy kenyér kenyér ára 50 billió. Emellett minden résztvevő egy percet kap a nyilvános beszédért. Ezúttal egy kis lány megszakította a díjat, mondván, hogy unalmasak és érdektelenek.

fizika

Ebben a kategóriában győztes volt Mark Antoine Fardeen, aki megállapította, hogy a macskák nemcsak szokásos állapotukban létezhetnek, hanem szilárd, folyékony és gáz halmazállapotúak is. A tudós szerint a macskákkal való töltés képessége a folyadék paramétereire utal, és magában foglalja a térfogat teljes lefedettségét a gázkritériumok között.

"Békedíj" kategória

A közönség ezen részében nem kevésbé érdekes nyilatkozat várt, mint a macskák reológiájáról szóló értekezés. A "díj" a tudósok csapatához jutott, akik bejelentették a horkolás kezelésére szolgáló új módszer felfedezését. Ez a know-how lett az eredeti hangszer - didgeridoo. A rajongók egy csoportja által végzett több hónapos kutatások szerint a játék ezen eszközön biztosítja a rokonok és a barátok békés alvását négy hónap múlva, amikor a terméket horkolják. A didgeridoo önmagában egy üreges eukaliptuszfa törzse, amelyet az ausztrál aboriginek egyfajta széleszközként használnak.

Image

Biológia és hidrodinamika

Itt a tenyér Charles Fosterhez és Thomas Twayteshez ment. A Nobel-díjat ezeknek a tudósoknak ítélték oda egy alpesi kecske reinkarnációjának megpróbálására. Három napig Thomas legelészett a réteken, speciális protéziseket használva, hogy a lehető legközelebb álljon a hasított állat életéhez. Érdemes megjegyezni, hogy a Foster is újraszerválódik az állatokba. Egy róka szerepében volt, szemétdobozban ásott, a kertben aludt. A tanulmány célja, hogy megszabaduljon a modern civilizáció által létrehozott stresszes állapottól, és jobban megértse az állati életet.

A legnevesebb Snobel-díjak közé tartozik a díj, amelyet a koreai és az amerikai tudósok kaptak. Tanulmányuk szerint a legkényelmesebb módja a kávé szállítására. Kiderült, hogy a legjobb, ha az italt hordjuk, hogy ne ömljön ki, a borospohárba (gyors gyaloglással). A lassú mozgás egy standard csésze használatát foglalja magában, és a leghatékonyabb módszer a csésze fedése a tenyerével, miközben visszafelé halad.

Image

Orvostudomány és szülészet

A Nobel-díjban a legtöbb nevetséges győzelem az orvostudományban és a szülészetben volt. Például a francia idegtudósok bizonyították, hogy van egy terület az emberi agyban, amely a sajt szeretetéért felelős. Elméletük szerint azokban az emberekben, akik kategorikusan nem érzékelik a sajtot, az agynak ez a része egy sápadt labda és egy sötét anyag megjelenése.

Egy spanyol tudóscsoport nem kevésbé érdekes tanulmányt végzett. Eredményei szerint a méhben lévő gyermek sokkal jobban érzékeli a zenei alkotásokat, ha a hüvelyben játszanak. Ezenkívül az ilyen manipulációra szolgáló eszköz már szabadalmaztatott.

Anatómia és gazdaság

A "folyékony" macskák után az anatómia területén a Snobel-díj a brit tudósnak járt. Ezúttal a tanulmány tárgya az idősek nagy füle volt. Kiderült, hogy harminc év után ez a test újra növekedni kezd. Sőt, ez a férfiaknál sokkal aktívabb, mint a nőknél, amit több objektív ok magyaráz.

Image

Ami a gazdaságot illeti, itt két ausztrál tudós bizonyította, hogy a krokodil és az ember (közvetlen kapcsolat) kölcsönhatása növeli az emberi szerencsejáték mértékét. Kísérletként azok, akik kíváncsiak voltak, megtarthatták a hüllőt a kezükön, utána a játékos megváltoztatta a játékstílusot, ha biztosan nem tapasztalt kényelmetlenséget és félelmet az aligátorhoz való kapcsolat során.

Teljesítmény gömb

Marc Antoine Fardeen bemutatta a folyékony macskák elméletét, és a latin-amerikai tudósok tanulmányozták a denevéreket. Kiderült, hogy ezek az állatok emberi DNS-sel rendelkeznek. A repülő rágcsálók konkrét formájáról, az úgynevezett „vámpírokról” beszélünk. Az emberi sejtek jelenléte az állatok élőhelyének megsértésével jár együtt az urbanizáció következtében. Ezekkel összefüggésben a "szórólapok" arra kényszerülnek, hogy táplálkozzanak az "emberi testen".

Image

Snobel-díj: a leghíresebb tények a híres emberekről

2013-ban ez a díj a belarusz Alexander Lukashenko elnöke lett. Díjat nyert, mivel a közrend megzavarásának elkerülése és az ország hatáskörének aláásása érdekében olyan törvényt fogadott el, amely megtiltotta a hangos tapsokat a nyilvános helyeken. A hatóságok ezeket az intézkedéseket a köztársaság népességének tiltakozására és elégedetlenségére adott válaszként vállalták. Büntetésként a letartóztatás 15 napos bírságát ítélték oda. A törvény egyik legrosszabb jogsértője az egykezes fogyatékkal élő személy, akinek 200 dolláros bírságot kellett fizetnie.

1993-ban a Snobel-díj nyertese Robert Feyd volt, aki matematikai számítások alapján megállapította annak valószínűségét, hogy Gorbacsov mennyire lehetett az Ördög. A valószínűség 1 volt 710 609 175 188 282 000-ben.

Image

Egyéb érdekes esetek

A macska reológiájának elmélete mellett a Snobel-díjat a tudósoknak nem kevésbé abszurd projektek kapták. Ezek közé tartozik:

  1. A posztumuszilag elismert díjat az egyiptomi tudós, Ahmed Shafik mutatta be. A kutató különböző anyagból patkányokat tett, és arra a következtetésre jutott, hogy a rágcsálók szexuális aktivitása csökken, ha alsóneműt visznek szintetikus anyag hozzáadásával.
  2. Mark Avis professzor az Új-Zélandon megkapta a közgazdasági Ig Nobel-díjat. Munkájához jutott, amelyben azzal érvelt, hogy a kövek kifejezetten egyedi. Ez a prezentáció a gazdaság világába került Jennifer Aaker népszerű marketingelméletének kritikája miatt, amelynek fő ötlete az volt, hogy a felhasználó hírességként érzékeli a védjegyet, korrelálva a márka hírnevét a személyiségével. Ennek eredményeként az Aaker elmélete teljesen elpusztult.
  3. Christoph Helmen és munkatársai megkapták a Schnobel Orvosi Díjat. A tudósok azt találták, hogy ha valaki megkarcol valamit a jobb oldalon, el kell mennie a tükörbe, és meg kell karcolni egy hasonló helyet a bal oldalon.
  4. A "Pszichológia" kategóriában a nyertes egy belga Evelyn Debi volt, aki tanulmányozta az élet hatását a hazugságra. Az alanyok szándékosan elmondták a hazugságot, aztán becsülték meg azt a sebességet, amellyel azt tették. Kiderült, hogy az évek során a hazugság nem olyan egyszerű, és a leginkább képzett hazugok tizenévesek.
  5. Az észak-amerikai paleontológusok egy párja (B. Crendel és P. Steel) megvizsgálta a paleozoikusok maradványait. A folyamat során úgy döntöttek, hogy egy régi, megkövesedett, forró vízzel öntve öntik, majd rágás nélkül lenyelik. A kísérlet célja, hogy tanulmányozza a szabaddá váló ürüléket annak megértése érdekében, hogy az állat kitinális membránjának és csontjainak mely részei nem végeznek emésztési folyamatot.
  6. A Takeshi Makino japán biztonsági és vizsgálati ügynökség elnöke kifejlesztett egy speciális gélt. Megengedte, hogy meghatározza a férje árulását feleségének. Ehhez elegendő volt a permetezés a férfi fehérneműjére. A sós folyadékkal való érintkezés után az aeroszolt világos zöld színnel festették, ami megerősítette az árulás tényét.
  7. Az egyik amerikai tudós megkapta a Nobel-díjat, mert bizonyította, hogy miért szenvednek néhány ember szörnyű kellemetlenséget, amikor krétát vagy körmöket ütött egy iskolaszékben. Kiderült, hogy ennek a hangnak a megnövekedett mennyisége hasonlít a csimpánz sírjaira a veszélyért.
  8. Nem kevésbé szórakoztató Michael Smith munkája. Úgy döntött, hogy megtudja, mely testrészek reagálnak leginkább fájdalmasan a méhcsípésre. Ehhez rovarokat helyezett el a szerveihez. Kiderült, hogy a legkiszolgáltatottabbak voltak a nemi szervek, valamint az orrlyukak és a felső ajak.
Image

A végén

A világ egyik legkülönlegesebb versenye a Nobel-díj. Folyékony macskák - ez az egyik szakasz, amely a 2017-es legkülönlegesebb és nevetségesebb teljesítményre utal. Ha az összes nominációt különböző évekre tanulmányozzuk, akkor a díjnyertesek között gyakorlatilag minden tudósnak van valami furcsa dologja, ami érthetetlen a hétköznapi lakosság és a komolyabb kollégák számára.

érdekes cikkek

Dmitry Yazov - de laatste Sovjetmaarschalk. Dmitriy Yazov: biografie, onderscheidingen en prestaties

Pe-8 bommenwerper: technische specificaties

Leonid Kravchuk: biografie, foto's en interessante weetjes over het leven

Interessante feiten over panda's die velen zullen verbazen